Budapesti Mintabolt
+36 30 701 18 53
Hétköznap: 09:30-18:30
Webshop
+36 20 321 25 45
+36 20 422 44 34
Hétköznap: 10:00-17:00
info@wobblerek.com

Video

Live Target - SunFish
06.11.2016 02:23:21
MIMIX Hopper
07.08.2015 16:30:40
Tiszai süllők nyomában
20.01.2015 23:49:53
Keitech crazy flapper
21.01.2015 00:00:20
Megabass
07.03.2015 16:08:34
további videók ↑
magyarországi képviselet
POWERED by *IPCC*
Budapesti Mintabolt
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet

NIMBLE - Magyarországi tesztelés

A Nimble csali piacra történő bevezetése előtt hosszú tesztfolyamatok zajlottak, ahogyan ezt még tavaly októberben megtudtam, a csali megálmodójától, Andrey Vedutától. Számos módosítás, finomítás és éles tesztelés után kerülhetett csak gyártósorra, hiszen a Crazy Fish-nél valóban igaz, hogy a minőség mindenekelőtt.

A csali bolti forgalomba kerülése előtt már láthatta a nagyközönség akció közben ezt a plasztikot a budapesti HORGÁSZSHOW 2015. őszi kiállításon. Akkor még nem került ki a standra, de már ott várakozott bevetésre Andrey barátunk csalis dobozában.

01

Andrey Veduta élőben teszteli a csalit és kézben az első kapitális jelentkező


Az élőteszt kiválóan sikerült. Sorra fogta Andrey a szebbnél szebb tokokat a mesterséges folyóból a nézők szeme láttára és legnagyobb ámulatára. Azt hiszem, ennél jobb „trailert” nem is lehetett volna készíteni ennek a csalinak. Nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg a forgalmazást.

13

A csali


A Nimble szó már önmagában is utal a csali tulajdonságaira. Fürge, okos, gyors észjárású, élénk, hajlékony mozgékony, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ezek az elnevezések nem csupán csak hangzatosak, de saját tesztelésünk is bizonyította, hogy valóban megállják a helyüket.

Paraméterek, jellemzők


11

 Jobb oldalon az új, 5” modell


Jelenleg egyetlen méretben, a 100 mm-es változatban áll a horgászok rendelkezésére. Hamarosan viszont szélesebb méretsorban kerül a polcokra. Lesz a sügérhorgászok számára kisebb, 40 mm-es változat és lesz a nagyhalasoknak 65 és 125 mm-es verzió. A Nimble egy nagyon élethű rákutánzat, amely nagyon átható, polip ízesítést kapott. Természetesen, mint a Crazy Fish többi plasztik csalijainál már megszokott, a gumi anyagában sózott, ezáltal még természetesebben, még lágyabban mozog, és lassan süllyed a fenékre.


12

Meglehetősen nagy színválaszték


A széles méretsor mellett 17 színben kapható. Ebből kilenc, a többi csalifajtánál már megszokott egyszínű és hét pedig kétszínű kivitelben készült a még élethűbb, realisztikusabb megjelenés érdekében. A teljes színskála a Crazy Fish 2016 katalógus 20. oldalán érhető el. (Hamarosan a katalógus magyarul is elérhető)

02

Tökéletesség a részletekben is


A csali rendkívül élethűen mozog, a nagyon pontos, precíz tervező munka eredményeként. Tökéletesség minden részletében, így jellemezhetjük ezt a rákot. Már első ránézésre is megragadja tekintetünket a két hatalmas, súlyos olló. Úgy gondolom, mondanom sem kell, hogy ez is nagy körültekintéssel lett tervezve. Az olló peremén lévő függőleges vezérsík készteti hullámzó, integető mozgásra az ollókat. A két nagyméretű csáp is plusz vibrációt jelent. Nem beszélve a csali oldalán elhelyezkedő lábakról, amiknek stabilizáló szerepük van. Ezek segítenek a test vízszintben tartásában. Amennyiben ezeket lecsípjük az oldaláról, megszűnik a vízszintes stabilitás és elkezd hossztengelye mentén forogni a csali.

Szerelékek


14

Hatékony szerelék


A csali számos szereléken eredményesen felkínálható. Használhatunk hozzá hagyományos

  • jigfejes
  • cseburaskás
  • Texas
  • súlyozott horgos
  • súlyoztalan

szerelési módot is.

A csali életre keltése


15

 A klasszikus fűrészfogas módszer


Szerencsére ez egy olyan, rendkívül sok mozgást produkáló csali, amely életre keltéséhez nem kell túl sokat tennünk. Minimális botspicc emelésre is rendkívül jól reagál. Két nagyon jól bevált vezetési technika a lassú bevontatás-megállítás vagy a hagyományos plasztik csalis technika a fűrészfogas emelgetés. Megfelelően érzékeny light kategóriás bottal a csali minden rezdülését rendkívül jól érezhetjük. Az alábbi víz alatti felvétel bepillantást nyer a csali intenzív mozgásába. A video itt tekinthető meg.

Az éles bevetés


03

Nemcsak horgászni imádunk, de meglátjuk a természet szépségeit is

06

Az első jelentkezők egyike


Az idén mi is teszteltük a Nimble csalikat. A horgászat helyszínéül a Délegyházi 4 tavat jelöltük ki, aminek szép fekete sügér állománya van. A csodás tó kiválóan alkalmas az efféle tesztekre. Különféle színekben álltak rendelkezésünkre a csalik, amelyek többségét igyekeztünk is felkínálni. A „probléma” csak akkor adódott, amikor már az első színnel volt kapás és horogra is kerítettük az első fekete sügért. Ilyenkor ki az aki azonnal másik színre vált a teszt kedvéért. Hát … elég kevesen lehetnek.

08

A kékes flitteres is nyerő volt


Azért csak engedtünk a nyomásnak és váltogattuk a csalikat. Legnagyobb meglepetésünkre az egymástól teljes mértékben eltérő színek is nagyon jól működtek. A halak nem voltak igazán kapókedvükben, de ennek ellenére is kapásra tudtuk bírni őket. Andrey az első nap összefoglalásaként csak annyit mondott, hogy „mint a mesében”! Talán ez sok mindent elárul! Az alábbi képek bepillantást engednek a rendkívül sok élményt nyújtó Nimble-ös horgásznapjainkba.


09

 Pali egy csodás feketével

07

Ezeket a halakat visszaengedni is nagy öröm


A Nimble természetesen nemcsak fekete sügérre használható, a csuka is nagyon szívesen nyúl utána, mint azt az alábbi kép is bizonyítja.

IMG_20160611_100248

Nem ez az egyetlen csuka, amely a Nimble-re csábult

05 Életem első fekete sügére

04

Andrey a hattyúk elől húzza el a halat!

13438832_908555399254447_6342759291536874448_n

Mindenkinek hasonló élményeket kívánunk a Nimble csalival.




Kép és szöveg:

Balogh Róbert - Wobblerek.com ProTeam

Balogh Róbert 140x210

← Vissza az írásokhoz