Budapesti Mintabolt
+36 30 701 18 53
Hétköznap: 09:30-18:30
Webshop
+36 20 321 25 45
+36 20 422 44 34
Hétköznap: 10:00-17:00
info@wobblerek.com

Video

Live Target - SunFish
06.11.2016 02:23:21
MIMIX Hopper
07.08.2015 16:30:40
Tiszai süllők nyomában
20.01.2015 23:49:53
Keitech crazy flapper
21.01.2015 00:00:20
Megabass
07.03.2015 16:08:34
további videók ↑
magyarországi képviselet
POWERED by *IPCC*
Budapesti Mintabolt
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet

Crazy Fish Újdonságok 2017-ben / 2. rész (+VIDEÓ)


Plasztik csalik 2. rész

 

Tovább folytatjuk a Crazy Fish 2017-es plasztik csalijaival való ismerkedést. Most azokat a csalikat vesszük, sorra, ahol kibővült a méretsor vagy/és újabb színekkel gazdagodott a paletta.


NANO MINNOW


04

 Az új, méretében kibővült Nano Minnow család


A többi, már megszokott modell pedig tovább gazdagodott méretválaszték tekintetében.  A NANO MINNOW sok ultra light horgász kedvence. Idén megjelent ennek a legendás csalinak a második sorozata, amely nem igazán szolgál már rá a nevére, hiszen jelentős méretnövekedés figyelhető meg az új modelleken. A megszokott 40 és 55 mm-es modellek mellett három új, nagyobb méret is piacra került, a 70, 90 és a 120 milliméteres. Ezen utóbbi méretek sokkal valósághűbb kidolgozásúak, géb formájúak, a testfelületből kiálló mellúszókkal rendelkeznek. Az igazán hosszan elnyújtott faroknyél a végén nagyméretű koronggal már a leglassabb bevontatásra illetve a botspicc megemelésére is aktívan reagál. Aki eddig szerette és használta ezt a csali családot, annak a nagyobb halak célba vételekor sem kell lemondani ennek a sikeres famíliának a felkínálásáról, hiszen most már süllős illetve csukás méretben is kapható. A megszokott hat ízesítés mellett 2017-től polipos-rákos ízzel bővült a paletta.


05

Új méretek a Tough családban


A TOUGH, az igazi csukavadász, amely emellett a nagy süllők és a feneketlen bendőjű fekete sügérek horogra csábítója. A 2016-os évben csupán egy méretben, a 125 milliméteres változatban került a horgászok kezébe. Ettől az évtől kezdve méretek tekintetében kibővült a család, lefelé és felfelé egyaránt. Idén már négy méret áll rendelkezésünkre, a 70, 100, 125 és a 150 milliméteres változat. Az új méretek mellett új színek is kaphatók, a Fire Perch és a Gold Roach, hogy csak a két legérdekesebb változatot említsem.


06

A nano jig horgászok újabb gyöngyszemet kaptak, a 30 mm-es Polarist


A méltán népszerű POLARIS család újabb taggal bővül, így már 5 féle méretet ölel fel, a 30, 45, 54, 68 és a 100 milliméterest. Az ultra light horgászmódszer kedvelői már megjelenése óta nagy sikerrel használják a csali két kisebb változatát, a 45 és az 54 mm-es méreteket. Most a Crazy Fish cég újabb ajándékkal lepte meg a szuper finom nano jig horgászat kedvelőit. Megjelent a 30 mm-es Polaris, amely nemcsak a sügérek, de a békés halak nagy kedvence is lesz majd. Eddig is nagyon szép fogásokról kaptunk beszámolókat a „nagyobb” méretű Polarissal, amely gilisztát, piócát vagy akár valamiféle lárvát is utánoz. Szegmentált testével, már a legkisebb zsinór becsévélésre vagy botspiccünk mozdítására is jól reagál. Külön érdekesség, hogy a kétféle anyagból készül idei évtől a Polaris, a már megszokott sóval dúsított lassan süllyedő és a lebegő (floating) változat. Mindez 10 különféle színben.


NIMBLE


07

A Nimble nem csupán egy egyszerű rákutánzat


A Nimble nem teljesen új csali a plasztikos horgász számára. A 2016-os esztendőben már bemutatkozott a 100 mm-es változat, valamint az Őszi HorgászShow keretein belül, a wobblerek.com standján bemutatásra kerültek már a kisebb méretű modellek is, valamint a „pergető folyónál” Andrey Veduta a csali tervezője, be is mutatta a gyakorlatban a csalit.



A csali horogra tűzését mutatom be ebben a rövid filmben


Ez nem csupán egy egyszerű rákutánzat a sok közül, ami a piacon kapható. Hosszas tervezőmunka előzte meg, amíg elérte végleges formáját. A tervező és kivitelező asztal mellett befektetett számtalan munkaóra és a valós körülmények között történt tesztelések egy igazán kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező csalit eredményeztek. A csalit megjelenése előtt Magyarországon teszteltük és kiváló eredményeket produkált a fekete sügér horgászatban. Erről egy cikkben is beszámoltam már a wobblerek.com oldalon, amelyet Nimble - magyarországi tesztelés címmel olvashattok.


08

Egy hatékony szerelék


A 2017-es évtől jelentősen kibővült méretsorral áll rendelkezésünkre ez a család. Most már találunk sügéres méretet is ebből a kiváló csaliból, hiszen a legkisebb méret 40,az ezt követő 60, a tavaly már meglévő 100 és az idei legnagyobb méret a 125 mm-es. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ezzel a méretsorral teljesen le van fedve a hazai ragadozóhal fauna.


ALLURE


09

Az Allure nano méreteinek színkódjai


Az Allure műcsalik elsősorban a pisztráng horgászatához lettek kifejlesztve, ami természetesen nem jelenti azt, hogy más halfajok horgászatához nem használhatnánk sikeresen. Rendkívül eredményes az ultra light sügér horgászatban is. A család középső mérete,a 40 mm-es, már tavaly megjelent, idén pedig további két mérettel gazdagodott.



Az őszi HorgászShown Martin bemutatta az Allure 1.1” változatát


Egy nano és szuper ultra light horgászathoz kiváló mérettel, a 27 mm-es verzióval. Ezt az apró kis rákocskák Martin Forbak többszörös pergető világbajnok tervei és javaslatai alapján készültek. Martin szenvedélyes nano jig horgász, aki saját, nemzetközi pergető versenyeken szerzett tapasztalatai alapján állította össze az új színkombinációkat. Ezek a dupla színek, amelyeket szokásos módon, a palettán a számkód után álló „D” betű jelöl. A legkisebb méretből 20 szín kerül a boltok polcaira.


10

Az Allure legnagyobb mérete, az 52 mm-es


Az Allure legnagyobb mérete, az 52 mm-es, amely a nagyobb sügérek, süllők és hatalmas pisztrángok csemegéje lehet. A figyelemfelkeltő színkombinációk, melyek a szemekre hatnak, a Crazy Fishtől már megszokott módon, egy másik érzékszervre is hatást kívánnak gyakorolni, mégpedig az ízlelő szervre. Kétféle ízesítés közül választhatunk, a rákos, illetve a polipos.

A plasztikok áttekintése után, a következő részben rátérünk, a „vasakra”. Természetesen itt is akadnak újdonságok a Crazy Fish háza tájáról.


Balogh Róbert 140x210

Szöveg:      Balogh Róbert

Wobblerek.com Pro Team

Crazy Fish Pro Staff

← Vissza az írásokhoz