Budapesti Mintabolt
+36 30 701 18 53
Hétköznap: 09:30-18:30
Webshop
+36 20 321 25 45
+36 20 422 44 34
Hétköznap: 10:00-17:00
info@wobblerek.com

Video

Live Target - SunFish
06.11.2016 02:23:21
MIMIX Hopper
07.08.2015 16:30:40
Tiszai süllők nyomában
20.01.2015 23:49:53
Keitech crazy flapper
21.01.2015 00:00:20
Megabass
07.03.2015 16:08:34
további videók ↑
magyarországi képviselet
POWERED by *IPCC*
Budapesti Mintabolt
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet

KASARI a természethű műcsali +VIDEÓ


A Crazy Fish palettáján a 2016-os évben a formaválaszték tekintetében már rendkívül széles csali kínálattal rendelkezett – twiszter, hal, giliszta, rák-, de egyetlen forma még hiányzott a sorból, ez pedig a nimfa. Ezt a „hiányosságot” a következő évben kitöltötte a cég, nem is akár hogyan.


kasari01

A 2016-os évben készült tesztmodellek



Megjelent a Kasari, ami egy élethű szitakötőlárva utánzat. A rendkívül körültekintő és alapos tervezőmunkának köszönhetően, 2016-ban már elkészültek a teszt modellek, amelyből jó néhány darabot már kaptam tesztelésre Andrey Vedutától, a csali tervezőjétől, egy közös baráti horgászat alkalmával. Ekkor még csak a nagyobb méretből (40 mm) voltak prototípusok.

kasari02

Szuperrealisztikus jegyek



A csali a szitakötőlárva pontos másolata, amelyet kézbe véve azonnal láthatjuk, hogy milyen részletgazdag kidolgozás jellemez. Sok dolgot kiemelhetnénk ennek bizonyítására, mint például az elnyújtott fejen lévő hatalmas szemek, a hátra simuló szárnykezdemények vagy éppen a szépen szelvényezett potroh, hogy csak néhányat említsünk. De talán a legnagyobb kihívást a megálmodónak majd gyártónak is az okozta, hogy hogyan tudja úgy elkészíteni a műcsali plasztik lábait, hogy életszerűen álljanak az ízületei 45°- 90° szögekben, illetve azok kombinációjában. A hosszasan elhúzódó mérnöki munka eredményeképp, egyedülállóan sikerült megalkotni a Crazy Fish-nek azt gyártó formát, mely nem csak egy hagyományosan “oldalra álló” és esetleg megtört szárú lábakkal készült nimfát, hanem a testből élethűen kiálló és kiemelkedő ízelt lábat tud készíteni.

A szitakötők már 300 millió éve élnek a földön és több mint 5000 fajuk ismert. Ebből következik, hogy a földünk számtalan pontján megtalálhatók és így táplálékforrást jelentenek a bolygónk különböző pontjain élő halaknak. A lárvák igen hosszú időt töltenek a vízben, egyes fajok egy, míg mások akár három évet is. Így nem csoda, hogy a halak táplálékává válnak.


kasari03

A teljes színsor



A Kasari fogóssága több dolog összefonódásából adódik. Amellett, hogy természethűen másolja az eredeti lárva vonásait, a mozgása is figyelmet érdemel. A lágy anyagú műcsali potroha illetve húsos lábai szépen mozognak a vízben, magára vonva ezzel nem csak a ragadozó, de a békés halak figyelmét is. A szitakötő lárvája élete a vízhez kötődik, és mivel jelentős méretű, ezért kézenfekvő, hogy a halak szívesen fogyasztják az ízletes és egyben kiadós táplálékot. Elsődleges célhalként a sügért jelölném meg.


kasari04

A Kasari kétféle méretben kerül a boltok polcaira.



Fontosabb adataikat az alábbi táblázat tartalmazza:

Méretek:

27 mm

40 mm

Tömege:

0,45 g

1,45 g

Csomagolás:

8 db

6 db

 

Kevert (több színű) kiszerelésben is kapható

Színek:

24 féle, ebből 8 dupla színű

Anyaga:

anyagában ízesített, sóval dúsított, lassan süllyedő / lebegő

Ízesítés:

tintahal és rák

 


kasari05

A vegyes és az egyszínű csomag



kasari06

A háromféle színjelölésű cimkék: a zöld a hagyományos süllyedő, a magenta a vegyes és a sárga a felúszó v. lebegő típus


A gyártó gondolt azokra a horgászokra, akik nem tudnak jelentősebb összeget befektetni, hogy sokféle színből szerezzenek be készletet, de mégis kiváló minőségű csalival akarnak horgászni, vagy csak egyszerűen még a kísérletezés fázisában vannak, így kevert színű csomagokat is forgalomba hoztak. Egy csomagban nyolc féle szín található, minden színből egy darab lárva.


A csali felkínálása

Többféle módon is felkínálhatjuk csalinkat. Tűzhetjük:

 

kasari07

Alkalmas horgok RBJH



kasari08

… és RBFS

 

A csalihoz használható horgok

A Crazy Fish kínálatában többféle olyan horogtípus található, amelyik alkalmas a Kasari felkínálására. Amennyiben cseburaskán kínáljuk fel csalinkat a RBJH a köríves Round Bent Joint Hook vagy a hullámos szárkiképzésű RBFS, a Round Bent Fixative Shank jöhetnek számításba. Ez utóbbi egy nagyon speciális horog, amelyikről szárkiképzésének köszönhetően nehezen tudják lehúzni a csalit a finnyásan kapó ragadozók.

 

A csali életre keltése

A szitakötőlárva viszonylag lassú mozgással közlekedik az aljzaton, illetve el-elrugaszkodik táplálékszerzés közben a talajtól. Ezt a két alapvető szokását kell lemásolnunk, ezt a két mozgásformát látják a halak is. A meder fenéken lassan vezetett csalira gyakran van kapásunk. Ha azt szeretnénk, hogy a lassú bevontatás közben jobban felemelkedjen a csali az aljzatról, akkor a süllyedő változatnál használjunk kisebb méretű jigfejet vagy válasszuk a floating változatot.

 

kasari09

Kasari finom mozgatásához válasszunk tűspicces botokat

 

Horgászbotok

A Kasari nagyon finom mozgatásához mindenképpen tűspicces botot használjunk. Az Ebisu sorozat mindkét tagja alkalmas erre a feladatra, a Gold és a Violet egyaránt. Amennyiben a nádfal előtt szeretnénk partról horgászni, akkor mindenképpen válasszunk egy hosszabb, 2 méter feletti botot, hogy a nádfallal párhuzamosan tudjuk vezetni csalinkat.


 

Balogh Róbert 140x210

Kép és szöveg: Balogh Róbert

Wobblerek.com Pro Team

Crazy Fish Pro Staff




Copyright© 2018*Wobblerek.com inc. All Rights Reserved.



← Vissza az írásokhoz