Budapesti Mintabolt
+36 30 701 18 53
Hétköznap: 09:30-18:30
Webshop
+36 20 321 25 45
+36 20 422 44 34
Hétköznap: 10:00-17:00
info@wobblerek.com

Video

Live Target - SunFish
06.11.2016 02:23:21
MIMIX Hopper
07.08.2015 16:30:40
Tiszai süllők nyomában
20.01.2015 23:49:53
Keitech crazy flapper
21.01.2015 00:00:20
Megabass
07.03.2015 16:08:34
további videók ↑
magyarországi képviselet
POWERED by *IPCC*
Budapesti Mintabolt
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet
magyarországi képviselet

Deps, a legjobbak közt is a legjobb!

 Sok évig Rapala volt a favorit wobblerem, ám megszüntették a CDJ, SFR, CDSR, Team Esko modelleket, akkor úgy döntöttem, hogy elegem van ebből a cégből. Személyes támadásnak vettem, hogy minden olyan típust kivonnak a forgalomból, amivel mi a Dunán halat tudunk fogni. Úgy döntöttem más alternatívát keresek. Elkezdtem amerikai wobblereket használni, de nem tudtak maradandót alkotni. Aztán jöttek a japán csalik. Mondhatjuk bátran, hogy szerelem első látásra. Nagyon sok cég termékét vásároltam meg, de a DEPS volt az egyetlen, amely kiemelkedett mindközül. Egyedi forma világ és a stílus az, ami meghatározta és meg fogja határozni mindig is ezt a céget. Az innováció és a folyamatos fejlődés ez a két dolog, amit mindig is tisztelni fogok. Egyedisége és fogósága strapabírása a legmagasabb helyre pozícionálja őket.

deps1

- Ever Green Wake Magic - ez is japán -


deps2



A legelső DEPS csalim egy Realiser és egy Realiser jr volt. Amint megkaptam már húztam is ki a vízre, hogy lássam a mozgását. Elég komolyan ledöbbentem, de főleg akkor, amikor szakadó esőben leverte egy combos fekusz. Nem kellett tovább győzködnöm magam, hogy jól választottam. Az egyik legszebb csali a világon.

7.kép – Az első Depsem első hala szakadó esőben -


A Silent Killer jr és a nagy tesó a Silent Killer pedig az egyik legjobb swimbait a piacon. Nem sok hozzá hasonló van. Mondanom sem kell, koppintják is rendesen az „indigó” cégek. A kedvencem a Rapture ugyanilyen néven forgalomban lévő csalija. Az egy dolog, hogy az nem swimbait hanem egy minnow, de úgy zörög, mint egy orosz ébresztő óra! Ennyit a csendes gyilkosról.

13.kép

– Már megint ez a Silent Killer -




9.kép

- A süllők is imádják a swimbaitet -



A Balisong Minnow pedig maga a megtestesült küsz imitáció, nem láttam még szebbet a minnow kategóriában. Fogósága pedig elvitathatatlan. A teljes ragadozó halfaunát meglehet vele fogni. Jani komám végig is fogta a Dunán a teljes repertoárt. Ő például semmi mást nem hajlandó használni, csak DEPS wobblereket és DEPS botokat. Sok fanatikus van még, nem ő az egyedüli fan.

3.kép

– Balinok is imádják a Balisong Minnow-t -


6.kép

 -  Éjjel is kergetik a küszimitációt -


12a kép

– Balisong nem csak balin csemege -



Crankbaitek terén sem állnak rosszul a skacok. Korrigan és Korrigan Magnum bármelyik folyó vagy állóvízen felveszi a versenyt a hasonszőrű társaival szemben.

Korrigan-Magnum - Deps Korrigan Magnum - japán innovációval -



Az Evoke crank sajátossága, hogyha akadályba ütközik, elfordul jobbra vagy balra ezáltal megakadályozva a beszakadást. Mondjuk azért mindennel ellehet akadni, de nem mindegy, hogy mekkora százalékban szakítunk be egy jobb wobblert.

deps-evoke

- Deps Evoke - egyedi tulajdonságokkal felspécizve -



A Cascabel mélyenjárói is naponta bizonyítanak. A DC 300 és DC 400 - azaz a DEPS Kick Backer - a mélyvizek meghorgászására lettek kitalálva. Partról kicsit nehéz velük dolgozni a folyamatos elakadások miatt, csónakból azonban nincs ilyen nehéz dolgunk. Az összes mélyre törő wobblertől fázik a magyar horgásztársadalom, pedig igen hatékonyak tudnak lenni, főleg ebben a nagy nyári melegben, amikor is a halaink a hűvösebb mélyek részekre húzódnak vissza.

deps dc300

- Kick Backer távdobó rendszerrel és egyedülálló rezonanciákkal minden halfajra -



  A plasztikok nagyon bírják a strapát. Több sügeret, csukát is megtudunk velük fogni és nem megy szét. Sajnos az OSP Dolive család tagjai nem ilyen erősek viszont fogóságban felveszik velük a versenyt. Nyílván minden nap, minden helyzet mást kíván, és más szituációt hoz, ezért sem gond, ha van nálunk választék. Inkább legyen, két csomaggal több mintsem pont az hiányozzon, ami kellene.

14.kép

– Tökéletes akadás -


Spinnerbaitek terén sem áll rosszul a cég rengeteg méret és szín kombinációt kínálnak, érdemes a plasztik rákokkal kombinálni őket. Úgynevezett trailerként is használhatjuk és ez a kombináció pisztrángsügérekre valamit a csukákra jelenthet komoly veszélyt. Óriási előnye, hogy nem igazán akad el és ellentétben a körforgóval egyáltalán nem csavarja a zsineget. Nem egy utolsó szempont! Hínármezőben is bátran húzhatjuk.


Ha már említettem a plasztikokat, akkor érdemes a Mad Ball, Clap Craw, Deathadder Hog, Spiny Craw modelleket használni. Elég verhetetlenek, ha csukáról és sügérről van szó. Nem csak a Spinnerbaitekhez tudjuk trailerként használni, hanem a Szilikonos jig fejekhez is. Flat Back, Hyper Football valamint a Violator jig már mind bizonyított és a színkombinációkat mi tudjuk variálni. Nem kell félni a sötét tónusú Szinektől a fenéken ezek jobban, látszanak, mint az élénk színek. Ha mégis feltűnő Szineket szeretnénk használni, akkor maga a trailer lehet rikító. Pattotgtasuk a mederfenéken majd hagyjuk kicsit nyugodtan pihenni, majd egy hirtelen mozdulattal indítsuk újra. Gyors kapás után várjunk két másodpercet, majd akkor vágjunk be. Erős ám rugalmas drót szálak segítenek abban, hogy ne akadjunk el.

8.kép

- Madballra mindig számíthatunk -


10.kép

– Deathadder Hog nagy favorit a sügéreknél -


11.kép

– Deps jig OSP gumival kombinálva -





2.kép

– a négy colos Deathadder behörpölve -




A végére hagytam egy igen híres és méltán népszerű darabot a Basiriskit! Wobbler ugyan de plasztikból készül, és a hátán van a horog. Nádtorzsák, töklevelek, hínármezők meglovagolására alkalmas kis szerkentyű. Félelmetesen fogós és olyan helyeket is megtudunk vele horgászni, amiket semmi mással. Rejtett horgának köszönhetjük ezt a tulajdonságát. Amikor ráharap a hal összenyomódik, és már akad is. Hátránya, hogy közel 50% az akadási esélyünk ám a felszíni wobblerkenél ez egy teljesen normális arányszám.

1.kép – Kis mohó fekusz torokra vette -


15.kép

– Éjjeli béka evő -


A cég igazi Monster Hunter modelleket alkot, és céljuk az, hogy te minél több kapitális halat fogj! Mit mondjak szimpatikus elgondolás! Nekem tetszik!  Érdemes próbálkozni és újítani, higgyétek el ezekben a csalikban nem fogtok csalódni! Viszont ami a legfontosabb, hogy élvezd a horgászatott és teljesé ezt az élményt! Engedd el a halakat, hogy tudjanak szaporodni és jövőre más is esetlegesen te is újra ki tud fogni Ez, jelenti a teljes harmóniát magát a horgászatot! Deps Rules Forever!     

 deps monster







Kép és szöveg:  Varga Vilmos - Wobblerek.com ProTeam

← Vissza az írásokhoz